Huib Minderhoud was als historicus, schrijver en bovenal als enthousiast verteller en kenner van de streekgeschiedenis van onschatbare waarde voor Stichting Aold Daol’n. Hij heeft veel lezingen voor Aold Daol’n verzorgd. Ook de dorpswandelingen met Huib Minderhoud door Dalen en de buitendorpen waren bijzonder. Bij veel huizen wist hij iets speciaals te vertellen. Huib Minderhoud schreef maar liefst vijftig boeken over de historie in de regio.

In 1976 schreef hij z’n eerste Dalense boek: ‘700 jaar Dalen’. Later volgden nog meer historische boeken zoals ‘Dalen in oorlogstijd’, ‘Vijftig jaar BWB-school’ en ‘De kerk van Dalen’. In de Coevorder Courant schreef hij iedere week ‘Monumentjes’. Voor zijn werkzaamheden werd hij benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau, kreeg hij de erepenning van de gemeente Coevorden en in 2016 kreeg hij een zilveren inktstel van St. Aold Daol’n als dank voor zijn bijdragen.

Huib Minderhoud overleed op 19 januari 2022 na een kort ziekbed. Op 16 mei 2022 zou Huib 90 jaar zijn geworden.
Om hem te eren werd op initiatief van zijn oud-leerling Bé van der Weide en Aold Daol’n een gedenktegel voor Huib onthuld door de voorzitter van Aold Daol’n Jack Lubberman, geassisteerd door bestuurslid Henk Nijkamp in aanwezigheid van familie, vrienden en buren.